TZH

TZH

Rendszerkritika

2019. január 01. - SÜSÜ1

gulyás 4

1989-ben létrehozott alkotmányos demokráciánkat a politikai elit mára sötét abszolutizmussá alakította.  Következzen néhány ok, ami miatt ezt megtehette:

Az 1990. évi XL. törvény alapján lehetőség nyílt a látszat népképviselet megteremtésére. Ennek eredményeként mostanra úgy tűnik, hogy nálunk se a gyerekek, sem a szüleik, sem a nagyszüleik, sem a kultúra, sem a rendőrök, sem a szakmák, sem az oktatás, sem a honvédelem, sem a nemzetközileg is működőképes pénzügyi szektor, sem az iparágak nincsenek képviselve. A népből többnyire - egyfajta kontraszelekció alapján - azok kerültek az államirányításba, akik egy gazdaságilag és társadalmilag erős ország felépítése helyett, az erre való kellő akarat és tanulmányi, illetve szakmai tapasztalatok híján, büntethetetlenségük biztos tudatában saját vagyonuk gyarapításán munkálkodtak. Az elmúlt majd 30 évben kormányon lévők még olyan egyértelmű lépéseket sem tettek meg, mint például a használatlan földterületek önkormányzati tulajdonba adását. Hitelfelvételek és eladósodás helyett az EU-s földalapú támogatás igénybevétele talán azt eredményezte volna, hogy ma nem kellene minden egyes kapavágás finanszírozásáért pályázatot írni.

Az Alkotmány a képviselőket és a kormányt alakító erőket valamilyen okból túlzott kedvezményekkel ruházta fel, amivel egyrészt kiszorította a független szakértelmet a politikából, másrészt lehetőség nyílt az ellensúlyok és fékek leszalámizására. Az alkotmányozók naivitásáról, vagy rosszhiszeműségéről árulkodik az is, hogy a pártok jelölhettek állami méltóságokat és, hogy nem léteztek valós szankciók például pártkatonák alkotmánybíróvá nevezésére. Röviden az alkotmányból hiányoztak a hatalommegosztás valós biztosítékai.

A politikusok és támogatóik szerint demokratikus alternatíva nélküli többpártrendszer mindenhová beszivárgott és gyakorlatilag a társadalom megosztását, elszegényítését és romlását idézte elő, amit mostanáig sikeresen fenn is tart, napról napra növeli és belőle táplálkozik. „Támogatóinak” egy részét kitenyésztette, egy részét lebutította, egy részét pedig sakkban tartja. Legnagyobb kisebbségünk egyre növekvő, szavazatát néhány ezer forintért eladó, szegénységben és műveletlenségben tartott része, a minden eddigi kormánypárt, illetve a velük szimpatizáló egyházak által megvezetett nyugdíjasok tömegei és a munkájukat féltő állami és önkormányzati alkalmazottak, a legatyásított kórházak és tanintézmények, valamint a külföldre menekülő magyarok tömegei, gazdaságunk és társadalmunk segélyből (EU-s támogatás) élésre történt berendezkedése ennek a visszafejlesztésnek az eredményei. Az utolsó országgyűlési választáson tapasztalt sorozatos törvénysértések pedig rosszul megkonstruált demokráciánk halálának bizonyítékai.

Ezen kívül mára a kormányzat fontos eszköze lett a folytonos zavar keltése, a lakosságot állandó kétségek között hagyó, lekezelő kommunikáció, a kilátástalanság erőszakos elfogadtatása, ami miatt soha nem tudjuk, pontosan mi fog történni: mit kellene NEKÜNK cselekedni. A politikusokra valós gondok megoldásánál nem lehet számítani, a sok hazudozással elvesztették méltóságukat. A folyamatosan ránkzúdított propagandában zagyvaságokat kántáló, hibbantnak tűnő rémekkel és bohócokkal találjuk magunkat szemben, akiktől inkább nem is várunk már normális választ és nem is akarunk foglalkozni velük, mert ez az egész egyszerűen csak undorító. A kormányzat és a nép jelenlegi kapcsolatára leginkább a futtató – prostituált viszony hasonlít. Irányítóink az általunk megtermelt illetve a mi jogcímünkön kapott pénz túlnyomó részét saját magukra fordítják, a mi szemünket pedig egy-egy ékszerrel (pl. emlékmű, stadion, térkő, vakolat) szúrják ki, amiért feltétlen hálát és csöndet várnak el a további kiszipolyozás során.

A rendszer – annak dacára, hogy 2010-ben a Parlamentben becsúszott egy előre megfontolt, hamis miniszterelnöki és országgyűlési képviselői eskü („…az alkotmányt megtartom…”) -, minden kétséget kizáróan a köz- és magánvagyon újraelosztását végzi, ebben követői mohóságára és megvezethetőségére támaszkodik. A 2010 óta így jogellenesen kormányzó miniszterelnökünk és köre úgy gondolja, hogy új országuk megépítésében a tanult, tapasztalt, fáradozó, becsületes és okos emberek helyett a klientúrája későbbi adakozókészségére támaszkodhatnak majd, olyanokéra, akik vagyonukat tisztességtelen módon szerezték. Ennek érdekében érték- és akadályrombolásba fogtak, és szerintük a romokhoz képest saját, anyagilag egyre erősödő lábuk minden rövid lépése óriási ugrásnak hat majd. Pedig nem. Munkájuk eredményét a kifacsart gulyáskrémes tubus valósághűen szemlélteti.

 

Az eskü:

https://www.youtube.com/watch?v=PQ-4R26VBXE

A bejegyzés trackback címe:

https://tzhun.blog.hu/api/trackback/id/tr614527538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.01.02. 13:20:34

Már megint szakértői kormányzás? Ami sehol a világon nem létezik?

2010 óta jogellenes a miniszterelnök? Miben az? Alkotmányosan lett megválasztva minden alkalommal.

Az eskü az alkotmány megtartására szólt, amit nem szegett meg Orbán. Mi a baj?

nemecsekerno_007 2019.01.02. 13:21:35

Az egész rendszerváltás egy precízen kivitelezett átverés volt, demokratikus mázzal leöntve.

Sajnos a nemzetközi erőközpontoknak is ez állt érdekében...

Visceroid 2019.01.02. 15:08:23

"Az egész rendszerváltás egy precízen kivitelezett átverés volt, demokratikus mázzal leöntve."

Pontosan. Orbán csak kihozta belőle, amit ki lehetett. Egyébként pedig a címhez: "Miért alakította a politikai elit mára sötét abszolu­tizmussá a demokráciát?"

Az már a rendszerváltás óta az volt. Orbán csak kimondta amit ki kellett, illetve ő meg nacionalista mázzal öntötte le az egészet, minezt Soros által támogatva a miniszterelnöki székből. "Vádold az ellenfelet azzal, ami valójában te vagy" - eléggé bejött a trükk.

Sir Galahad 2019.01.02. 15:14:55

Oké, és mi volna az alternatíva?

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.02. 15:32:26

Az eskü videon 5,26-nál jól látom jobbra a gebe szájer fasszopót, balra meg jelenleg disznóképű, akkor szintén gebe Németh Szilárdot? Jól telezabálták magukat az elmúlt 9 évben. Remélem a belük, hasnyálmirigyük sem húzza már sokáig ezt a jóléti zabálást. Hadd hulljon a férgese!!!

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.02. 15:35:24

@Visceroid: Melyik rendszerváltás? A kommunizmusról demokráciára 1990-ben, vagy a demokráciáról fasizmusra 2010-ben.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.02. 15:38:43

Gondolom a rezsimbiztos ragyás és disznóképű belében egyre jobban rakódnak le a káros anyagok, szűkítve a járatokat, ezzel rövidítve le káros ámokfutását. A csuti disznó szintén. Alakul ez kérem szépen, nem kell ezeket leváltani, elviszi őket béldaganat.

horvathviteztamas 2019.01.02. 15:50:45

Fröcsögés, semmi más...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.01.02. 15:50:47

@Sir Galahad:

Összefogás és Gyurcsány-kormány, 100 ezer Ft minimálbérrel, s a 200 ezernál többet kereső szupergazdagok 60 %-os adóval sújtása, valamint félmillió iszlamista betelepítése.

Alick 2019.01.02. 16:28:27

@Sir Galahad: A rendszerváltást a "nullpártrendszerrel" kellett volna kezdeni (betiltani a maffia-üzemmódban, korlátlan felhatalmazással műkődő politikai képződményeket)... másrészt erősíteni az önszervező szakmai szervezetek szerepét és ténylegesen különválasztani a végrehajtó és törvényhozó hatalmat (külön megválasztás, más-más szakmai pályázó stábokkal).
Ami most van, az csak posztkádárista vetésforgó-autokrácia...

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.02. 16:44:06

He-he, akármennyiszer nyer választást ez a zsírdisznófejű, attól még szebb feje nem lesz. He-he.

jajdehülyevagyok 2019.01.02. 16:59:15

Még egy feleleges okoskodás.

Visceroid 2019.01.02. 17:30:45

@GIeccsertetű: a 89-es. Vagy ahogy te írod " A kommunizmusról demokráciára 1990-ben". Egyébként pedig milyen demokráciáról beszélsz? Egy kommunista diktatúrából csöppentünk át a kapitalista világba. Úgy ahogy van ránkhúzták az egészet. Nem mi választottuk. Vitya most éppen azért népszerű, mert mindenki azt a rendszert sírja vissza. Érdekes, hogy senki nem írta még le, hogy a 89-es rendszerváltáskor valójában egy háborút vesztettünk el (ismét). A hidegháborút az egész szovjetunióval együtt. A nyugati világ nyert, kivonultak az oroszok, bevonultak a nyugatiak ha úgy tetszik, és vittek amit lehetett, a többit meg lerombolták (privatizálták, bezárták). Ez háború, csak éppen kereskedelmi. Milyen kár, hogy mostanra egy-két kivétellel az eész kelet kezdi felfogni ezt, fejlődnek, helyezkednek, ahogy tudnak. Mi sajnos még mindig a mellünket döngetjük, meg Trianononzunk, ebből lesz majd szép kis államcsőd.

Sir Galahad 2019.01.02. 18:11:15

@Alick: Tehát egyik diktatúrából a másikba. Szép.

szepipiktor 2019.01.02. 18:18:24

Ok, egy újabb kinyilatkoztatás a 20% alatti össz-ellenzék részéről.
1990 óta talán a pufajkás 4 éve volt normális, hiszen az antallllék - és korábban a némethmiklósék - tudatos nemzetárulására legalább hoztak némi megoldás, és azt még kommunikálni is tudták.
Nem volt jó nekünk, de legalább megúsztuk a teljes összeomlást, az államcsődöt, aztán a csúti első orszégdúlása idején ebből élhetett. Bevallom, nekem is az volt a legjobb - anyagilag - időszakom, igaz az árokásás meg a kapcsolatrendszert, a családokat zúzta szét.
Azóta - a pufajkás óta - nem volt hiteles vezetésünk (nem a választásokat kérdőjelezem meg, hanem a hatalmon lévők tisztességét!), onnantól teljesült az mszmp reformkörösök terve, pozsgayék és a bm-es ügynökhálózat már kényelmesen tehette a dolgát, a csúti "beérett" és azóta is ő hajtja végre az utasításokat.
Ma egy rákosi-kádári-délamerikai vegyessaláta van, bolsevik központi irányítás, korrupció és némi fasisztoid mellégzöngék.
De az ellenzék mit ajánl? Az ex komcsi utódpártok és a nemzetellenes neoliberálisok?
Egy másik "terrort" és még szavazóbázisuk sincs.
Az ötvenesek, akik már revékenyen éltek a kádárizmusban és nem voltak kommunisták, ma is tudják a lehetséges lépéseket, de ma az Y generációs ostova flashmobos fészbúk abrmok gondolják, hogy csak ők, egyedül ők a mindenttudók!
Látjuk az eredményeket, a fidesz stabil, az ellenzék zuhan a megsemmisülés felé, a passzív pártnélküliek meg duzzadnak, ma már a fideszt közelítik.
De itt is rendre a jobbik nélkül 20% alatti "demokratikus" pártok és hívei dúlják szét az életünket.

szepipiktor 2019.01.02. 18:26:09

@Visceroid: Az egyszerű gondolkodás egyben a boldogság alapja...
Senki nem "húzta" ránk, az, a kaptitalista rendszer a többség akarata volt.
De ugye elég későn jutott napvilágra, hogy már a németh kormány csúcsrajáratta a privatizációt és a múzeumos mentés antalllllék meg csak folyattták az utasítás szerinti nemzetárulást.
Arról, hogy antallék elárulták a népet, nem a kapitalisták tehetnek, nekik az a dolguk, hogy pénzt termeljenek.
De hogy az ország komplett iparát önként, dalolva dobjuk oda, azt a lakitelki sátras kommunisták vitték véghez.
Ha ma megkérdeznék az embereket, hogy kapitalizmus vagy kommunizmus, döntő többség az elsőt választaná. Csak ma nem az van, az ugyanis nem korlátozná a saját belső piacot, a hazai vállalkozásokat, és akkor az emberek normálisan eléhetnének és nem kádárt és a kiskerteket, a trabantot és a belső munkanélküliséget sírnák vissza.
Nem a kapitalisták miatt van ez, ami ma van, hanem a baloldal és a neoliberálisok miatt!
Orbánlk pedig nen jobbosok, nem polgárok, hanem balosok, hiszen onnan jöttek, az az alapjik (KISZ, MSZMP) és ma is a bm-es üngyökhálózat mozgatja a szálakat. Ahogy Pozsgayék megálmodták.
Erre mondta antalllll hogy tetszettek volna forradalmat csinálni.

Jakab.gipsz 2019.01.02. 18:28:55

@Visceroid: Így igaz ahogyan mondod.

Az a tény, hogy sunyi sumákok kibabráltak rendszerváltás ürügyén a magyarokkal hagyján, (miért hagytuk, hogy így legyen), de amint ezt beláthatjuk már az egész keresztény világot,
is átakarják verni.

A sátánfajzat Soros, politikailag korrekt nyitott társadalom agendájával, ez pedig halálos veszélyt jelent az egész (egy és oszthatatlan) emberiség számára.

sutyerák 2019.01.02. 18:31:24

pedig tényleg egy kis pitiáner strici marad,bármennyi pénze is lesz és pöffeszkedhet a várban is a szerencsétlenje. Ember sosem lesz belőle

SÜSÜ1 2019.01.02. 19:28:25

Tisztelt Olvasók, figyelmükbe ajánlom Reformjavaslat c. bejegyzésemet.

Szalay Miklós 2019.01.02. 20:43:48

Apropó, tessék egy alapos kis összefoglaló demokráciáról és diktatúráról, a demokrácia visszásságairól:

egyvilag.hu/temakep/076.shtml

lobaszopiatej 2019.01.02. 22:55:28

@maxval balcán bircaman: "a 200 ezernál többet kereső szupergazdagok 60 %-os adóval sújtása, "

Birca, te mióta lettél NORMÁLIS ?!
Régebben még a kommunista internacionálét fújtad, azaz keressen mindenki ugyanannyit, a saját becsületétől függően!

2019.01.03. 00:17:34

@SÜSÜ1:

Szeptemberben megjelent a Választás című novella az interneten:

iroklub.napvilag.net/iras/62195

Onnan vetted az ötletet? Látom átdolgoztad az alapgondolatot, szerintem az eredeti jobb volt. Ha "javasolni" kell valamilyen érdekcsoportnak a képviselőket, akkor csöbörből vödörbe kerül a választás.
Én az eredeti ötletet támogatom. Véletlenszerűen kiválasztott emberek, alkalmassági vizsgákkal.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.01.03. 09:05:06

@GIeccsertetű:

Szerimntem kevered a politikát a szépségkirálynőválasztással...

Rettegek mert ballib vagyok 2019.01.03. 09:06:01

Utoljára 2006-ban verettek ballib gecik parancsára beazonosíthatatlan karhatalmisták ellenzéki tüntetőket.
Utoljára ekkor rugdostak ájulásig ellenzéki képviselőt rendőrök.

Azóta demokráca van.

sas70 2019.01.03. 11:16:49

@szepipiktor: A rendszerváltás gazdasági szempontból, szabadkapitalista rablás is volt. De azóta eltelt 28 év, és most majdnem ugyan ott tartunk, csak most oligarcha rablás folyik. Ez azért tényleg szép eredmény.
Gyurcsányék csak balfaszok voltak, Orbánék pedig szándékosan teszik tönkre az országot. Nem is tudom melyik a rosszabb?

Rettegek mert ballib vagyok 2019.01.03. 11:34:43

@sas70:

Gyurcsányék alatt minden gazdasági mutató szerint az EU legszarabbjai közé tartoztunk. GDP arányos adósság, infláció, munkanélküliség, egy főre jutó GDP, ...

Most meg nem. Most az EU közép illetve bizonyos mutatók szerint az EU élmezőnyébe tartozunk.

Azaz lehet van jobb kormány gzadasági szempontból az Orbánéktól, de az elkúró ballib szaroktól nincs szarabb EU szerte !

Itt vannak a grafikonok, nézeged kedvedre:
https://www.google.com/publicdata/directory#!q=gdp+eu
https://www.google.com/publicdata/directory#!q=unemployment+eu

sas70 2019.01.03. 11:51:23

@Rettegek mert ballib vagyok: Ugye te nem tanultál statisztikát és statisztikai elemzést?

citrix 2019.01.03. 12:05:00

"1989-ben létrehozott alkotmányos demokráciánkat a politikai elit mára sötét abszolutizmussá alakította."
Úgy látszik erre van igény, a választók a bolsevista pártállamot, a személyi kultuszt, a parlamentnek nevezett bábszínházat szeretik, erre szavaznak. Úgy látszik az igénytelen rétegnek bejött a gulyáskommunizmus.

Rettegek mert ballib vagyok 2019.01.03. 12:43:29

@sas70:
De igen.
Matematikus szakon ez is volt annak idején, pechedre. ;)

Rettegek mert ballib vagyok 2019.01.03. 12:44:34

@citrix:

2010-ig nem is létezett jobboldali kultúra, és média.

Az hogy most van, az természetes velejárója a rendszerváltásnak, nem pedig diktatúra.
A ballib fanyalgás ezokból magasról leszarható !

citrix 2019.01.03. 13:02:09

"Az hogy most van, az természetes velejárója a rendszerváltásnak, nem pedig diktatúra.
A ballib fanyalgás ezokból magasról leszarható !"
Na ez az. A bolsevista ÁVH-s ideológia megnyilatkozása. Nagyjából hasonló intelligens szlogenekkel működtek a Rákosi rezsim lelkes kiszolgálói.

sas70 2019.01.03. 14:01:38

@Rettegek mert ballib vagyok: Akkor vagy hülyeséget beszélsz, vagy szándékosan hazudsz! Elemezhetném neked, hogy miért, de úgy se értenéd, ha megértenéd, meg letagadnád. Különben is a sorosgyurcsánymigráncsok pont megfelelő minden témára, mert erősödésesjobbanteljesítés van és sose 'vót még ilyen jó!

sas70 2019.01.03. 14:07:37

@Rettegek mert ballib vagyok: "2010-ig nem is létezett jobboldali kultúra, és média."
Ez megint egy ritka nagy ökörség!
Nincs jobboldali kultúra, magyar kultúra van maximum!
2010 előtt is volt jobboldalinak nevezett média, ami ráadásul színvonalasabb volt, mint a most annak mondott, Orbán-szócsövek!
süti beállítások módosítása